Gimis fiatalok – Breki


Tartozz Te is egy igazán jó csapatba! Tartozz Te is hozzánk!

 Kik vagyunk? 16-18 év körüli fiatalok, fiúk-lányok egyaránt, akik minden héten örömmel és szép létszámmal járnak össze a plébániára, fiataloknak szóló kötetlen/hittanos alkalmakra.

Mikor, hol találkozunk? Minden csütörtökön 17:30-tól 19:30-ig tart az alkalmunk, általában a Közösségi ház tetőterében. (1122 Bp., Ignotus u. 9.)

 

 

Mit csinálunk hetente? Jókat beszélgetünk, társasozunk, játszunk és eszünk-iszunk is valami finomat, ha az időjárás engedi, szabadtéren vagyunk. Lelki épülésünkről, töltekezésünkről Laci atya és Beni gondoskodik, jelentsen ez imacuccosokat, gondolatokat, felvetett témákat stb.

Mit csinálunk még? A színes hittanos és plébániai programokat (grillpartik, lelki napok, kirándulások stb.) is előszeretettel látogatjuk, gyakran a szervezést is segítjük (pl. nyári táborok).

IMG_20160521_213445

 

Csapatunknak szervezünk további, rendhagyó programokat is, voltunk sokat kirándulni, többször paintballozni, bowlingozni, szabadulós szobából kijutni, bringázni, sütögetni, filmet nézni, aquaparkozni, táborozni, lelkigyakorlatozni, de voltunk már többször együtt több napot Gárdonyban, Szabadisóstón, Esztergomban, Velencén, Válon, a Mátrában és Héregen is.

Ezeken az alkalmakon egy megtartó és nagyon szerető közösséggé válhattunk, élményekkel gazdagodhattunk, közelebb kerülhettünk egymáshoz és a Jóistenhez, azt nem is említve, hogy mennyire jól érezzük mindig magunkat!

Mindenkit nagy szeretettel várunk!

Köztünk megtapasztalhatod az Isten szeretetét, életre szóló barátságokat köthetsz, és szép élményekkel lehetsz gazdagabb!

12939126_1717079081837329_19843184_n

 

Élményeink

Pilisparti – tavaszi közösségépítő, kötetlen hétvége

Összetevők: remek társaság, jó hangulat, egy rusztikus szállás Pilisszentléleken, csobbanás az esztergomi élményfürdőben, szép kilátás a Pilisben, tábortűz, koccintás, vidám vetélkedő, beszélgetés, szentmise 🙂

Mátraparti – őszi lelki hétvége

Egy őszi hétvégét a Mátrában töltöttünk, többek között beszélgetésekkel, csendes és gitáros imaalkalmakkal, szentmisével, kisebb kirándulásokkal, borozgatással és vidám hangulattal! 🙂

Íme néhány visszaemlékezés:
“Nagyon jól éreztem magam, csak úgy röpült az idő.”
“Szuper volt, igy meg soha nem tudtam imádkozni.”
“Csúcs volt a cucc, nagyon jó volt végre elcsöndesedni, lelassulni egy kicsit a természet lágy ölén.”

Vértesparti!

Kirándulás, szentmise, sütögetés-grillezés, élményfürdő, borozgatás-sörözés, beszélgetés, közös főzés , bulika, remek társaság, kiváló hangulat – ez volt a Vértesparti! 🙂

Lelkiparti a Mátrában

Gimnazista csoportunk novemberben Mátraházán, gyönyörű környezetben töltött néhány napot, hogy szép közösségi élményekben és lelkiekben is gazdagodjon. Többek között imaalkalmak, beszélgetések, tanúságtételek, szentmise valamint kis kirándulás során nyílt lehetőségünk önmagunkkal, egymással és a Jóistennel találkozni.

“Jobb aligha lehetett volna”

“Fantasztikus volt”

“Olyan jó volt hátrahagyni minden hétköznapi gondot és egy kicsit gondolkodni. Egyszerre volt jó alkalom hogy egyedül legyek és hogy egy ilyen elképesztő társasággal tölthessek időt.”

“Zseniális volt, nagggyon élveztem.”

“Olyan volt mintha megállt volna az idő

Családos táborban is jelen voltunk!

A hagyományos Napközis táboron túl a 2016-os nyáron a Tatán megrendezésre kerülő Családos táborban is segédkeztünk pesztracsoportok vezetőiként.

13565344_1183526008377641_514025468_n

Bérmaparti

Májusban megbérmált minket Székely János püspök atya! 🙂

Dunaparti

Április elején bérmálkozásra készülő csapatunk a Dunakanyarban töltött egy hétvégét, szállásunk Dömösön volt. Alkalmunk során jókat beszélgettünk, társasoztunk, egy gyönyörű helyre, a Prédikálószékre kirándultunk, ezt követően Leányfalun, a termálfürdőben egy kicsit megpihentünk.

Igazán jó hangulatú, tartalmas hétvége volt, jól éreztük magunkat! 🙂

Lelkiparti

Csapatunk Válon vett részt egy bérmálásra felkészítő lelkigyakorlaton egy januári hétvégén. A hétvégét Bartha Angéla SSS, Hummel János OCD és segítőik szervezték, és nagy segítségünkre volt a váli völgyben álló magányos lelkigyakorlatos ház tavakkal körülölelt szépsége.

A karizmatikus lelkiségű lelkigyakorlaton olyan témák kerültek terítékre, mint Isten személyes szeretete, szabadító ereje, az imádság és a Szentlélek személye és ajándéka állt. Rövid előadások, tanúságtételek, dicsőítések, szentmise, gyónás, csoportbeszélgetés, játékok és csendes imádság alkotta a dinamikus programot. A csapat odaadással és nagy lelkesedéssel, aktívan volt jelen.

Mindannyian – szervezők és résztvevők egyaránt – elmondhatjuk, hogy sok kegyelemmel, közösségélménnyel gazdagodva tértünk haza és Istentől megérintve, Róla valódi, személyes tapasztalatot szerezve. A résztvevők szerint: “Nagyon nagyon nagyon jó volt” és “Elmondhatatlanul jó volt, máris hiányoztok!” valamint “Nagggyyon kiraly volt az egész”.

Hálásan köszönjük a szervezőknek és a résztvevőknek, és egyúttal kérjük mindenki imáját a bérmálásukra készülő fiatalokért.

Nagggyon Parti!

Az őszi szünetben Velencén töltöttünk el egy eseménydús hétvégét. Különböző feladatok során juthattunk el szállásunkhoz, egy kényelmes apartmanhoz. Blokkos foglalkozások során többek közt sütögethettünk, honlapot készíthettünk. Este következett a láthatatlan vacsora, majd beszélgettünk egy jót. Ezután filmet nézhettünk, vagy kipróbálhattuk a szaunát, mindemellett egész nap sok szabad/pihenőidőnk volt.

Másnap körbetekertük a tavat, és hazaérve a hétvége élményeit egy cukrászdában ünnepelhettük meg. Igazán jól éreztük magunkat! 🙂

Folyóparti

Májusban a bérmálkozásra készülődők csapata, a Breki egy újabb remek hétvégét töltött együtt. Ezúttal Esztergom volt úti célunk, hogy ott együtt legyünk és igen jól érezzük magunkat.

Szombaton reggel indultunk útnak busszal, míg táskáinkat és Bre Kit autó szállította. Megérkezésünk után elfoglaltuk szállásunkat egy hangulatos vendégházban, majd ezután Párkányba indultunk, az élményfürdőbe. A szemerkélő eső ellenére is nagyon jól szórakoztunk, hamar egymásra hangolódtunk. Párkánytól egy fagyival búcsúztunk el, majd hazatérve egy kis pihenés után egy izgalmas “akadályverseny” vette kezdetét. Ezt követően közösen készítettük el meleg vacsoránkat (kenyérlángos), végül este egy jót beszélgettünk, de napközben mindemellett volt sok szabadidőnk is.

Másnap, Pünkösd vasárnapján a reggeli után összepakoltunk és misén vettünk részt. Később házi készítésű hamburgert ebédeltünk, hogy utána megkezdődhessen a nagy városismereti verseny! Mindezt egy fagyival ünnepeltük meg, majd Budapestre utaztunk és elbúcsúztunk egymástól.

Nagyon jó hangulatban telt el ez a pár nap, és bár már eléggé ismerjük egymást, azt hiszem még közelebb kerülhettünk egymáshoz! Köszönjük Mindenkinek! 😉

Sóstóparti

Az év legelején rögtön elutazott a “Breki” nevet viselő  csapatunk egy hétvégére Balatonra, Szabadisóstóra. Bár betegségek és különféle elfoglaltságok kissé csökkentették létszámunkat, csapatunk jókedvét sem ez, sem a szakadó eső nem tudta elrontani! 🙂

Szerencsére napsütésben is bőven volt részünk, üldögéltünk a Balaton partján, részt vettünk szentmisén, sőt különleges akadályversenyen, izgalmas vetélkedőn és kereskedőjátékon is. Továbbá frizbifociztunk, fociztunk, filmeket néztünk, társas és kártyajátékokat játszottunk és sokat beszélgettünk.
Jó hangulatunk, az izgalmas de ugyanakkor pihenésre is bőven alkalmat adó programok mellett a bőséges, sokoldalú és meglehetősen finom étkezések is emelték a hétvége fényét. Köszönjük a résztvevőknek, a szervezőknek és a családnak, akinek nyaralójában lehettünk ezen a hétvégén!

Tóparti Parti

DSCF5059

Jövőre indul (a 2015-ös tanévben) egy 2 éves, bérmálkozásra készülő csapat, mely a jelenlegi 7.-es és a 8.-os csoportok összeolvadásából jön létre, így kísérőjük is Doma és Beni lesz. Közösen eltöltendő 2 évünkre készülve vettünk részt közel 20-an ezen az élménydús hosszú hétvégén, melyen lehetőségünk volt összekovácsolódásra, szép emlékek és új barátok szerzésére a Velencei-tó partján.

Az első nap fél nyolckor találkoztunk, hogy hamarosan útnak is induljunk vonattal a Déli pályaudvarból. Hamar egymásra hangolódtunk, kezdetét vette a véget nem érő jókedv, és rövidesen megérkeztünk Velencefürdő állomásra. Táskáinkat az állomástól autó vitte a barátságos nyaralókig, ahol megszálltunk. Nem sokkal később már berendezkedve egy kicsit mélyebben próbáltuk egymást megismerni különféle játékok formájában. Ezt bringóhintózással és ping-pongozással “vezettük le”, majd elfogyasztottuk finom ebédünket: a a fokhagymakrém-levest és a gőzgombócot!

Délután a parton nagyszabású focimeccset rendeztünk, azután újra hazatértünk és egy izgalmas feladat állt elénk: ki kellett szabadulni az egyik házból 30 perc alatt, mielőtt a bomba felrobbant volna! Ez mindkét csapatnak sikerült, sőt az egyiknek még a bombát hatástalanító kódot is sikerült megfejteniük! Ezt követte vacsoránk, majd a társas-est, melyen sokat játszottunk, énekeltünk, beszélgettünk igen vidám hangulatban.

Másnap ébredés után nem sokkal részt vettünk Gábor atya szentmiséjén, akitől a reggeli és a számháború után elbúcsúztunk, azonban rövidesen mi is útnak indultunk Pettendre, hogy ott paintballozzunk egy nagyot, amit szintén nagyon élveztünk, sőt mindenki épségben “megúszta”. Az izgalmas, többórás “küzdelem” után kicsit elfáradva, de az eső miatt meglehetősen sietősen haladtunk a vonatállomásra, majd később haza… Miután lefürödtünk, felöltöztünk megpróbáltuk elfogyasztani az elénk tálalt sajtos-tésztás ételkülönlegességet (a käsespätzle-t), de farkaséhségünk ellenére nem tudtuk megenni a hatalmas adagot.

Este Nick Vujicic egy előadását néztük meg, mely sokunkban különféle gondolatokat ébresztett, ezekről beszélgettünk egy jót csoportokban, igen sok téma terítékre került.

Az utolsó napunkon a reggeli után közösen készítettünk bográcsgulyást ebédre, itt Bori is meglátogatott minket. Hazafelé, búcsúzóul métáztunk a tó partján.

Hihetetlenül sok pozitív visszajelzést kaptunk, mely az érdekes és változatos programokra, a sok szabadidőre és a kiváló társaságra vonatkozott, ennek kapcsán köszönetet kell mondanunk sokaknak. Köszönjük Takách Nikinek, hogy nyaralójukban megszálhattunk, szintén Nikinek és Fejes Rebinek a csodálatos ételkölteményeket, Gábor atyának és Laczkó Borinak az értékes részvételét, Vizy Ildinek (és ezúton a Lipóti Pékségnek) a nagy mennyiségű pékárut, a szervezőknek a munkáját és a résztvevőknek a nyitottságát, segítőkészségét!

Azt hiszem felejthetetlen napokat töltöttünk együtt, mely remek kezdete közös utunknak.

Beni & Doma

Képek

Portrék

Városmajori Hittanos Közösség
majorihittanosok@gmail.com
hittanosok.com
facebook.com/hittanosok
instagram.com/hittanosok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s