Élményeink


Régebbi eseményeink beszámolóit Archívumunkban találod, melyet ide kattintva érhetsz el.

Hittantábor 2019.

Hittantábor 2018.

 

Plébániai tábor

 

Vifi napok

MajorFeszt – majális a városmajorban

Célunk a városmajori híveken túlmenően minél több, a környéken élő-dolgozó érdeklődő megszólítása és közösségbe vonása volt. Nagy hangsúlyt fektettünk arra is, hogy széles korosztálynak, gyermekeknek, fiataloknak, családosoknak és idősebbeknek egyaránt biztosítsunk az érdeklődést felkeltő, színes és színvonalas programokat, emellett egy jó hangulatú, találkozásokban és új kapcsolatokkal való gazdagodásban gazdag napot.

A május 26-án, a Városmajori Plébánia parkos és közösségi területein megrendezésre került ingyenes rendezvényünkön nagyságrendileg 250-300 személyt értünk el a nap különféle eseményei révén.

A kisebb és nagyobb gyermekek szórakozásáról különféle közösségi játékok, kézműves foglalkozások, különféle társasjátékok, ugrálóvár, zenés foglalkozás (tücsökzene), bábelőadás, vetélkedő, sportprogram és számháború gondoskodott. A felnőtteket pedig olyan változatos programlehetőségek várták a kötetlen együttlét, az ismeredés, a beszélgetés, illetve a gyermekprogramokon való részvételi lehetőségek mellett, mint például előadások/személyes beszámolók és tanúságtételek, vetélkedő, ping-pong verseny, sportprogram, közös ebéd, kérdezz-felelek beszélgetés/fórum Csépányi Gábor és Fábry Kornél atyákkal, felnőtt kézműves/közös festés Végsheő Klára festőművésszel.

Sor került még az előzetesen meghirdetett rajzpályázatunk eredményhirdetésére (mindösszesen 140 rajz érkezett a gyermekek részéről), közös, gitáros szentmisére a Majorchestrával, a 4 Akkord Show Kórus koncertjére, valamint az este folyamán szentségimádási, gyónási és imalehetőségre, továbbá egy kötetlen estére a Kistemplomban, teaházzal, borkóstolóval, beszélgetéssel és társasjátékokkal.

A nap folyamán az aktív töltekezést, a közösség építését, a testben és a lelkiekben való gazdagodást szolgálták a különféle beszélgetősarkok és standok, például többek között a „Bemutatkoznak közösségeink”, a „Hivatások”, a „Házasság”, a „Rázós kérdések”, a „Meghallgatlak”, a „Lelki patika”, az „Ima-pont”, a „Hangoló” és az „Ars sacra” sátor, szekció is. Egész nap alkalom nyílt még a közel 60 méter magas torony tetejéről, a harangoktól a kilátás megcsodálására, és a büfében meleg étel, szendvicsek, virsli, limonádé és sör fogyasztására is.

Köszönjük Mindenkinek a munkáját, támogatását, részvételét, reméljük, hogy a MajorFeszt elnevezésű majálisunk egy hagyományteremtő kezdeményezés első állomása lehet! 🙂

Nagyböjti lelkinap és fáklyás keresztút – márc. 24.

Újabb remek délutánt tölthettünk a plébánián a nagyböjti lelkinap alkalmából. Egy kis bemelegítés után rögtön belemerültünk aktuális témánkba, mely az “örömünk forrása, hogy Isten velünk van a hétköznapokban is” volt. Sokat játszottunk, hallhattunk tanúságtételeket, megbeszélhettük saját élményeinket csoportokban, kibontakoztathattuk alkotókészségünket, valamint fejleszthettük tudásunkat az intelligens puffnak köszönhetően 🙂 A napot egy közös imádsággal zártuk. A lelkinap méltó lezárásaként tartottuk meg hagyományos fáklyás keresztutunkat a majori parkban, ahol fiatalok, családosok és idősebbek is csatlakoztak hozzánk. Sokan gyűltünk össze ezen a hűvös márciusi estén. Testben és lélekben egyaránt gazdagodva térhettünk haza.

Hittanos közösségi nap – február 3.

Szombat délután összegyűlt csapatunk, hogy együtt töltsünk egy délutánt a plébánia tetőterében. Nagy örömünkre még a hó is eleredt délután, mi segítettünk ezalatt berendezni Peti atya képzeletbeli lakását egy izgalmas vetélkedő keretében, kincseket (régebbi táborok képeit raktuk ki) is kerestünk és összeillesztettünk, és más változatos játékokat is játszottunk.

Volt a délután folyamán még élő malom, akadályverseny és különféle vicces feladatokkal tarkított kvíz is. Persze az elmaradhatatlan uzsonna is szép emlék marad a finom friss fánk, üdítők, sütemények miatt. Igazán jó hangulatú nap volt, remekül éreztük magunkat!

Karácsonyváró hittanos alkalom

Izgalmas programok, sok-sok játék, gitáros szentségimádás, gyónási lehetőség, finom ételek és italok – ez jellemezte vidám adventi alkalmunkat.

#Builders hétvége Esztergomban

A 7-8.-osok csapata ősszel Esztergomban töltött egy jó hangulatú, változatos programokkal bíró közösségépítő hétvégét.

Breki lelki hétvége a Mátrában

Egy őszi hétvégét a Mátrában töltött gimis csapatunk, többek között beszélgetésekkel, csendes és gitáros imaalkalmakkal, szentmisével, kisebb kirándulásokkal, borozgatással és vidám hangulattal! 🙂

Íme néhány visszaemlékezés:
“Nagyon jól éreztem magam, csak úgy röpült az idő.”
“Szuper volt, igy meg soha nem tudtam imádkozni.”
“Csúcs volt a cucc, nagyon jó volt végre elcsöndesedni, lelassulni egy kicsit a természet lágy ölén.”

Őszi közösségi nap

Sok izgalmas játék és remek hangulat jellemezte őszi hittanos közösségi napunkat.

Évkezdő plébániai nap

A plébániai közösségek együtt indították az évet egy kirándulással, játékokkal, bográcsozással tarkított napon Budakalászon.

Hittantábor 2017

Az első nap reggeli találkozónkat követően került sor a tábort nyitó szentmisére a városmajorban.A különbuszunkkal történő utazás után elfoglaltuk a tágas, barátságos és tiszta szállásunkat, melyet egy nagy-nagy parkos kert övez játszótérrel, sportpályával.A délutáni program ismerkedésből, sok-sok játékból és rendhagyó (pl. híres emberekkel, szakszavakkal játszott) számháborúból állt.Bőséges meleg vacsoránkat a nap zárásaként csoportonkénti programok, beszélgetések, játékok és vidám pizsiparti követte.

A második nap, a reggelit követő programot elsősorban egy változatos sportverseny és szentmise alkotta. Az ebéd és egy kis pihenő után csoportbeszélgetésekre, állomásos vetélkedőre és különféle kézműves/társasjáték/sportprogramokból álló, választható műhelyprogramokra került sor.A második napunk izgalmas krimi vacsorával, dicsőítő imaalkalommal és végül meglepetés éjszakai túrával zárult.

A harmadik napon a reggelink után a tatabányai aquaparkba indultunk, ahol több csúszdát, hullámmedencét és különféle élményelemeket is kipróbálhattunk.Különbuszunkkal délután hazaérve sziesztáztunk egy rövidet, majd a finom vacsoránktól jóllakva csoportbeszélgetéseken és szentmisén vettünk részt. Este pedig egy különleges, játékos tábortűz várt ránk.

A negyedik napon is verőfényes napsütésre ébrehettünk Reggelinket követően útnak indultunk, hogy egy kisebb kirándulás keretében meglátogassunk több barlangot is, és megcsodálhassuk a gyönyörű kilátást. Utunkat szentmise, játékos állomások és étkezések színesítették.A délután folytatásában különféle, érdekes műhelyprogramok következtek, mint például videókészítés, akadálypálya, kézműves, fonás társasjáték stb.Bőséges meleg vacsoránkat fakultatív naplemente-nézés és egy bensőséges, gitáros imaalkalom követte a nap zárásaként.

Az utolsó ott töltött teljes nap egy indokolatlan nap volt, bármi megtörténhetett a Hittantáborban :)Vacsora után, a nap folytatásában vízicsata, különleges akadályverseny, meleg uzsonna következett.Az este felé közeledve szabadulós szoba, szentmise és ebéd alkotta a programot.Mindemellett lehetőséget adtunk a táborozóinknak produkciókkal készülniük az estére, ugyanis búcsúestünk keretében többek között megrendezésre került a nagy, tábori Ki mit tud? is, sok vicces előadást láthattunk.

Szombaton kora délután értünk haza sok-sok élménnyel és nevetéssel.

Köszönjük Mindenkinek, aki hozzájárult, ahhoz, hogy ez a tábor létrejöhessen!

Jövőre is gyerte velünk, hogy újjabb felejthetetlen élményekben gazdagodhassunk közösen! 😀

Vifi napok 2017

Idén először került megrendezésre a gimnazista korosztálynak szóló Vifi napok a Balaton szomszédságában, ahol a remek csapat és olyan változatos programok, mint például vetélkedők, éjszakai kaland, balatonozás, társasozás, nyomozás, táncos este, tábortűz, közös főzés-pizzakészítés, beszélgetések, szentmisék, imaalkalmak és különféle sportok, játékok garantálták az élménydús együttlétet, valamint a vidám hangulatot.

Nagyon jól éreztük magunkat! 🙂

Napközis tábor 2017

Közel 100 fő, 5 nap, sok-sok élmény rögtön a nyár elején – az idén hetedik alkalommal megrendezett Napközis táborunkban a változatos és vidám programok, sok izgalmas játék, sport, kézműves foglalkozások mellett beszélgetésekre, rövid imaalkalmakra és lelkiekben való töltekezésre is sor került, igen jó hangulatban.

Köszönjük a szervezőink odaadó munkáját és résztvevőink lelkesedését, nyitottságát! 🙂

 

 

Városmajori Hittanos Közösség
majorihittanosok@gmail.com
hittanosok.com
facebook.com/hittanosok
instagram.com/hittanosok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s