Gondolatok adventre – Benitől

Az „advent” szó jelentése: eljövetel. De mégis mi jöjjön el, mi az, amit mi négy héten át várunk, amit ünneplünk az adventi időszak végén? A bejglit és az egyéb finom falatokat? A különleges ajándékokat? A tanítási szünetet? Vagy talán azt, hogy 2000 évvel ezelőtt emberi testet öltött Isten?

Szerintem egyiket sem. Sokkal inkább örömünk forrása lehet az, hogy minden karácsonykor, sőt minden szentmisén ma is valóságosan megszületik Jézus! Velünk van, és szerető figyelemmel gondoskodik rólunk nap mint nap.
Jézus szeretne benned is megszületni – és ki ne szeretne együtt lenni a végtelen szeretet és jóság, a legnagyobb boldogság forrásával?

Jézus nem egy halom ajándékot, hanem egészen egyszerűen önmagát adta ajándékba. Miért ne tehetnénk ezúttal mi is így? Sőt, Ő nem csupán önmagát adja ajándékba, hanem másokat is, ezzel küldetést adva számunkra is – hogyan lehetek én magam ajándék mások számára? Azt gondolom, hogy ha keressük erre kérdésre a választ, akkor ettől valóban meghitt lesz a hangulat, és szeretetteljes az együttlétünk, s ez a válasz az, amit karácsonykor ajándékozni tudok az Ünnepelt születésnapjára.

Beni