Sok-e 1%? – gondolatok Zsófitól

Sok-e egy százalék?

Aki már valaha fogadott valamire, adott fel lottószelvényt, vállalkozott lehetetlennek tűnő feladatra, az biztos azt mondja, 1% (esély) az bizony nem sok. De sokszor mégis megpróbáljuk.

Magyarország lakosságának egy százaléka kb 98 000 ember. Az sok, nem? A teljes bőrfelületünk egy százaléka nagyjából a tenyerünk. Ha egy százalékot vesztünk a dolgozatban, még jó jegyet kapunk, de sokszor egy százalék is jelenthet egy jobb jegyet! A fizetésednek az egy százalékát ajánlhatod fel az egyháznak. És még sorolhatnám a példákat, hogy vajon sok-e az az egy százalék.

Gondolkoztál már azon, hogy a napodból mennyi időt fordítasz Istenre? Mennyit imádkozol, olvasod a Bibliát? A nap 1440 percből áll, tehát ha csak napi 14-15 percet imádkozol, az a napod egy százaléka. Olyan soknak tűnik az a 15 perc. Az alatt annyiszor elkalandozhat a figyelmed, rengeteg dolgot csinálhatsz meg 15 perc alatt. De vajon rászánsz-e ennyit az imára? Adsz-e Istennek egy százalékot a napodból, amit 100%-ban tőle kaptál?

Úgy gondolom, úgy tapasztaltam, hogy Isten sokszorosan téríti vissza a ráfordított időt. Tehát ha csak egy százalékot is rászánunk a napunkból, ő azt megszámlálhatatlanul sok ajándékkal viszonozza. Legyen ez a Te felajánlásod is, minden napod legalább egy százalékát add az Istennek!

Hiszen hogyan fejezhetnéd ki jobban azt, hogy fontos a számodra? Akiket szeretsz, azzal időt töltesz, ezáltal ismered meg őket jobban, ami miatt még jobban szereted az adott illetőt. Így van ez az Istennel is! Minél többet beszélgetsz vele, annál jobban megismered őt. Ez pedig olyan, mint egy lelki gyógyszer. Derűsebb leszel, jobban alszol,  kevesebbet aggódsz, könnyebben koncentrálsz. Vagyis én biztos. Tölts időt a szeretteiddel, tölts időt az Istennel, aki mindig Veled van!

Városmajori Hittanos Közösség
hittanosok.com
facebook.com/hittanosok
instagram.com/hittanosok
majorihittanosok@gmail.com