(Hol) van az Isten? – gondolatok Benitől

„Mit nyerek azzal, ha egy sokismeretlenes egyenlet megoldására azt mondom, hogy nyolc?” – tette fel a kérdést előadásában egy népszerű humorista. Láthatjuk, hogy környezetünkben nem csak Isten milyensége, hanem léte is gyakran megkérdőjeleződik.

Pedig a bennünk felfedezhető törekvés a jóra, az igazságosságra, a békére, a bölcsességre mind-mind egy igen fontos dologról árulkodik. Mégpedig arról, hogy van fogalmunk a tökéletes létről, és ennek léteznie kell, hiszen, ha a lét hiányában szenvedne, máris nem lehetne teljes, tökéletes.

img_20160523_193453

Egy mosoly, egy szép táj, egy örömteli együttlét, egy naplemente – mindaz a szépség, mindaz a rend, amit a világban nem kevesebb, mint öt érzékszerv segítségével is felfedezhetünk, vagy akár egymás által megtapasztalhatunk napról-napra, mind a Jóisten gondviseléséről, végtelen szeretetéről, kegyelméről és hűségéről tanúskodik.

Vágyakozást önt szívünkbe, ezzel meghív minket a Vele való közösségre, párbeszédre, hogy osztozhassunk örömeiben. Formál és alakít minket, utat mutat nekünk, és olyan nagyszerű, hogy ez az út nem más, mint a mi legmélyebb vágyunk, az igazi boldogságunk!

Mivel a Jóisten minket az Ő hasonlatosságára teremtett, ez azt jelenti, hogy mindnyájan elmondhatatlanul értékesek vagyunk. Hiszek benne, bízom benne, hogy megőriz minket egymás és az Ő szeretetében.

Beni

 

Városmajori Hittanos Közösség
hittanosok.com
facebook.com/hittanosok
instagram.com/hittanosok
majorihittanosok@gmail.com