Rendhagyó őszi események csoportjainkban

Bowlingozás – rendhagyó #builders alkalom

Novemberben egy különleges hittanos alkalom keretében a 6-7. osztályosok csapata, a #builders egy remek közös bowlingozáson vett részt – nagyon jól éreztük magunkat! 🙂

Őszi Breki lelkigyakorlat a Mátrában

Gimnazista csoportunk novemberben Mátraházán, gyönyörű környezetben töltött néhány napot, hogy szép közösségi élményekben és lelkiekben is gazdagodjon. Többek között imaalkalmak, beszélgetések, tanúságtételek, szentmise valamint kis kirándulás során nyílt lehetőségünk önmagunkkal, egymással és a Jóistennel találkozni.

“Jobb aligha lehetett volna”

“Fantasztikus volt”

“Olyan jó volt hátrahagyni minden hétköznapi gondot és egy kicsit gondolkodni. Egyszerre volt jó alkalom hogy egyedül legyek és hogy egy ilyen elképesztő társasággal tölthessek időt.”

“Zseniális volt, nagggyon élveztem.”

“Olyan volt mintha megállt volna az idő

Körte közösségépítő hétvége Pilismaróton

A bérmálkozásra készülő “Körte” csoporttal Pilismaróton töltöttünk egy hétvégét. Nagyon jól éreztük magunkat, sokat játszottunk, zenéltünk, főztünk, sütöttünk, kirándultunk, és még egy kis lelki töltekezésre is volt lehetőségünk. Az együtt töltött 3 napot gitáros szentmisével zártuk, természetesen csak egy nagyon rövid időre búcsúztunk el egymástól 🙂

Nagyon köszönöm mindenkinek aki eljött, azt hiszem mindannyiunknak nagy élmény volt!
Ágó

Liba az esőben – a fiatal felnőttek csapatának programja

Idén újszerű csapatprogramot találtunk ki – elhatároztuk, hogy részt veszünk a Márton-napi Libafesztiválon a Szentendrei Skanzenben. Miután reggel a plébánián stratégiai megbeszélést folytattunk („Egyáltalán nyitva van szakadó esőben a Skanzen?”) Csabának és kocsijának köszönhetően hamarosan a Skanzenbe értünk. (Nyitva volt.)

A helyszínen kiderült, hogy a folyamatosan csorgó esőnek határozott előnyei vannak: sehol nem kellett egymás lábát tiporni a többi látogatóval.

Lévén libafesztivál, készítettünk libás szelfit (főleg Laci atya) és mártottunk libás gyertyát. Ezen kívül részleteiben tanulmányoztuk a szélmalmok működését, láttunk számos nótázó legényeket és leányokat, zavarba hoztunk egy jósnőt, és végül megtekintettük az undi hagyományőrzők műsorát. (Félreértések elkerülése végett: a hagyományőrzők nem voltak undik, ellenben Und községből érkeztek.)

A napot pompás sült libacombbal koronáztuk a Jászárokszállási fogadóban, végül kipróbáltuk a skanzen külön bejáratú nosztalgiavonatát.

Remek nap volt, tökéletes időjárással! 🙂 Éljen Szent Márton!

Városmajori Hittanos Közösség
majorihittanosok@gmail.com
hittanosok.com
facebook.com/hittanosok
instagram.com/hittanosok