Visszatekintés – Doma tollából

2011 tavaszán találkozott egy minden tekintetben vegyes, egymást csak valamennyire ismerő csapat fiatal a Torony emeleti termében, és megtartották első összejövetelüket. Ennek köszönhetően került megrendezésre az első hittanos programunk, melyet számtalan más esemény és rengeteg közös élmény követett.

Az eltelt öt év alatt többen közülünk a házasság útjára léptek, ketten papságra készülünk, és többen a vezetői csapat tagjai lettek a gyerekek közül, akiknek az első programjainkat szerveztük: közösségünk aktív, pezsgő életet él. Nagy hála van a szívünkben a közösségért, a kialakult szoros barátságokért, és a sok élményért, melyek során a sok „én”-ből „mi” lett.

Mindig törekedtünk és törekszünk arra, hogy a hittanos közösség a része legyen a plébánia nagyobb közösségének és kivegyük a részünket a plébánia életéből. Fontos számunkra a nyitottság mások felé, az elvárások nélküli el-, és befogadás. Végül korántsem utolsósorban fontos, hogy a hittanos közösség és programok szívében Krisztus áll. Őt szeretnénk megismertetni a gyerekekkel és fiatalokkal, Felé vezető lépéseket szeretnénk tenni, és mindezt változatos és sokszínű módon.

Hogy mi segített át minket a nehézségeken, mi pótolta számtalanszor a hiányosságainkat, felkészültségünket és profizmusunkat? Hogy miért érezzük sokan mindig kiváltságnak, hogy itt lehetünk, és miért jövünk össze, amikor csak tudunk? Egyszerűen csak szeretjük egymást, szeretünk együtt lenni és szeretjük azokat a gyerekeket, akik eljönnek közénk. Ez a szeretet és ez az ebből fakadó lelkesedés közösségünk fő összetartó ereje.

Ez az első kerekebb évforduló jó alkalom arra, hogy bocsánatot kérjünk minden alkalomért, amikor nem Krisztus tanítványaiként viselkedtünk. Ugyanakkor alkalom arra is, hogy mindenkinek köszönetet mondjuk, aki segítségével, bizalmával, barátságával vagy bármilyen módon támogatott minket! És alkalom arra is, hogy hálát adjunk Istennek és együtt örüljünk!

Doma